Zeker in het geval van de opdracht die we onlangs hebben gedaan. In een kribvak op de Waal ter hoogte van Erlecom hebben we een waterbodemonderzoek uitgevoerd voor ons moederbedrijf K3. Collega Koen Akkerman van K3 Gebiedsontwikkeling gaf ons de opdracht om de boringen te doen om de bodem in kaart te brengen. 

Middle section

Serieus 'gevaarte' op het werkschip

Vanaf het werkschip hebben we met de boorstelling CRS-v diverse boringen gedaan. Zo van een afstandje lijkt de boorstelling niet al te groot. Maar met ruim 10 ton en 6 meter hoog is het wel een serieus ‘gevaarte’. De opdracht is dan ook nauwkeurig voorbereid en uitgevoerd. 

Het cirkeltje rond

Het onderzoek is gedaan in voorbereiding van een gebiedsontwikkeling in de Ooijse Graaf. K3 zorgt in dit gebied samen met ARK Rewilding voor de ontwikkeling van moerasnatuur. Tijdelijke zandwinning is de drager van deze gebiedsontwikkeling. In het kribvak komt daarvoor (gedurende de looptijd van het project) een laadvoorziening op de Waal waarmee het zand via een transportband per schip naar de klant kan. Het vervoer over water regelt onze ‘zus’ Rijnaarde (ook onderdeel van K3). En zo is de cirkel weer rond.